O nas

Fundacja Ty i Ja powstała aby nieść pomoc dzieciom chorym, dzieciom cierpiącym z powodu biedy, trudnej sytuacji życiowej, dzieciom z rodzin z problemami alkoholowymi, które nigdy nie zaznały spokoju i miłości w swoim rodzinnym domu.

Staramy się pomóc w ich leczeniu, rehabilitacji, czy zakupie potrzebnych artykułów do życia codziennego. Z całych sił próbujemy wyrównać ich szanse wśród rówieśników. Dla Nas każdy uśmiech dziecka jest na wagę złota.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Janusz Korczak

Nasza fundacja pomaga przy zakupie leków, sprzętu medycznego, pokryciu kosztów operacji, rehabilitacji, kolonii - dzieciom, które przez los zostały skrzywdzone, zmuszone są przez to zmierzyć się z nieuleczalną chorobą i wszelkimi przeciwnościami jakie życie im zgotowało. Pomagamy im przetrwać trudne dni - wywołując u nich uśmiech na twarzy.

Fundacja dociera do najbardziej potrzebujących, stara się zapewnić im to, czego one same nigdy nie doznały. nie chodzi tu tylko o wsparcie materialne, ale o ciepło, otuchę i poczucie bezpieczeństwa.

LOGO_FINAL_COLOR8

Masz w domu dużo zbędnych rzeczy, które chciałbyś podarować potrzebującym?

Przyjdź podaruj i ciesz się z uśmiechu innych.